Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 18:06 - Невероятната сила на морската сол
Автор: astrojozi19 Категория: Хоби   
Прочетен: 3713 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 27.08.2014 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От древни времена морската сол се използва за лечение на много болести, както и в козметиката.Тя има уникални свойства, от които може да се възползва всеки един от нас.

Морската сол в умерени количества е необходима за  нормалното функциониране на човешкия организъм.Тайната на въздействието на морската сол идва от нейния натурален състав.

Влизащите в състава на морската сол калий и натрий, помагат за подобряване на метаболизма на човешкия организъм.Калият е незаменим елемент, без който не могат да функционират клетките на човешкия организъм.

В морската сол се съдържа голямо количество йод, който е жизненоважен за функционирането на щитовидната жлеза, а също е много полезен за бременните жени.

Освен това в нея се съдържат много важни микро и макро елементи, които са от изключителна важност за човешкия живот.Калцият помага срещу инфекции и за бързото зарастване на рани.Бромът действа успокояващо на нервната система на човека.Магнезият има силни анти-алергични свойства.За укрепване на имунната система, помага мангана, който е част от морската сол.Цинкът поддържа състоянието на половите жлези, а желязото е отличен носител на кислород във всички    органи и системи.Йодът още е необходим за нормализиране на хормоналния и липиден метаболизъм.

Съществуват много природни рецепти за лечение с помощта на морска сол и за нейното използване в козметиката.

Промиване с разтвор на морска сол, последвано от прилагането на зехтин ще направи кожата чиста и гладка. Използва се морска сол, за да се подобри състоянието на косата, като се смята, че редовното търкане с морска сол на  скалпа прави чудеса. Така се изчистват мъртвите клетки от кожата на главата, значително се  стимулира обмяната на веществата, отстранява се  излишния себум, осигурява се  необходимия кислород за растежа на косата. Възможно е да се разтвори морската сол в кисело мляко, след което да се разтрива скалпа.

Морска сол се  включва в диетата на хората, които се нуждаят от подобряване на имунната система, регулира кръвното налягане, подобрява състоянието  на червата и щитовидната жлеза. При настинка или  синузит разтвор на морска сол ще позволи перфектно изплакване на синусите.Тази процедура  изключително допринася за унищожаването на вредните микроби и вируси. При силна болка в гърлото лъжица морска сол се разтваря в чаша с вода и се прави гаргара. Това решение е много по-ефективно от обичайните фармацевтични агенти.

Лечение   на мастит.

Памучна кърпа сгъната четири пъти се овлажнява със  солен разтвор (1 супена лъжица на чаша вода), поставена върху гърдите, може да се остави една нощ.

Лечение на остеохондроза с морска сол.

Вземете 1 кг морска сол, добавете 2 супени лъжици суха горчица и половин чаша вода. Смесете всичко, сложете да  се затопли до 60 градуса. Кърпа, изработена от памучен плат, сгъната на четири, потопете в разтвора, и сложете върху засегнатата област. Най-добре е да се покрие отгоре с найлон.

 Морска сол за загуба на тегло. Вана с морска сол.

Подарете си вана с морска сол. Това е най-лесният и най-достъпен начин да подобрите здравето си и да свалите тегло. Вземете вана с температура от около 37 градуса. Такава процедура се извършва най-добре през нощта. Започнете с пропорция от 100 грама сол и постепенно увеличете  до 0, 3 кг. Във ваната, можете да добавите някои етерични масла. Много добре с морска сол се комбинират портокалово масло, мента, чаено дърво, джинджифил, грейпфрут, кардамон, розмарин.

Морска сол за лечение на нокти

Разтворете морска сол във вода.Потопете ръцете за 5 до 10 мин,след това ги потопете в чаша със зехтин.

Солта може също да се използва като инструмент за масаж и почистване. Загрейте кожата, като вземете  топъл душ в продължение на 5 минути. След това вземете в дланта една две супени лъжици морска сол и  започнете да търкате кожата. Първоначално, масажът трябва да се направи леко, така че да не вреди на кожата, след което интензивността на движението може да бъде леко увеличена.

            Морската сол дава мощна защита срещу отрицателни енергии.Тя помага за изчистване на нашата аура и ни предпазва от вредни въздействия.

Има различни методи от стари времена затова как ни помага да се предпазим морската сол.Единият от тях е да поставим морска сол в четирите ъгъла на стаите в нашия дом и като престои три нощи да я изхвърлим в течаща вода.

Ако чувствате напрежение, обтрийте тялото си с морска сол със зехтин след което вземете хладък душ.Много помага за лек сън и чаша с разтворена морска сол поставена до главата ви преди да заспите.Сутринта изхвърлете чашата с вода.За късмет и премахване на лошото нашите баби са хвърляли солта през лявото рамо.

Морската сол притежава вълшебни свойства, които можем да използваме, за да сме щастливи, здрави и спокойни.Възползвайте се от силата на природата!

 

 

 

 

 




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astrojozi19
Категория: Хоби
Прочетен: 980771
Постинги: 295
Коментари: 918
Гласове: 5245
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930